keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joen tuolla puolen


Näin sitä on asetuttu joen tuolle puolen eli pohjois-Amsterdamiin. Tämän kaupunginosan erottaa vanhasta Amsterdamin keskustasta IJ-joki, jonka ylitse kuljen aamuin illoin lautalla. Lautat ovat ilmaisia ja niitä kulkee keskusrautatieaseman takaa kolmeen eri "satamaan" pohjoisrannassa. Kaksi satamaa on täällä meilläpäin ja lyhyempi lauttamatka kestää vain parisen minuuttia, pidempi noin neljä minuuttia. Pyörän saa ottaa mukaan ja moponkin.


Työmatkaa kertyy pyörällä yhteen suuntaan 5 kilometriä. Maisemat vaihtelevat lähes päivittäin - eräänä aamuna viime viikolla joen yllä leijui tällainen sumu. Viime torstaina puolestaan myrskysi ja iltapäivällä lauttaliikenne jopa pysäytettiin puuskaisen tuulen vuoksi.


Töihin pääsee toki bussillakin (ja ratikalla rautatieasemalta) jos tulee tarve tai laiskotus. Tai jos on kauhean kylmä tai märkä. Tänä aamuna maassa oli kuuraa.


Lauttanäkymä. Aamulla ennen yhdeksää siellä ollaan kuin sillit purkissa, iltapäivästä/illasta on yleensä enemmän tilaa. 

Kermit-takki!!

Tässä kuvassa näkyy lautalta käsin kaksi tai oikeastaan kolmekin muuta lauttaa.

Täällä kotona purkaminen on vielä täysin kesken. Billy-kirjahyllyt ovat hieman kärsineen näköisiä viime aikojen muuttojen jäljiltä, pitää ensin naputtaa ne vasaralla kuntoon ennen kuin pääsee purkamaan kirjalaatikoita. Joka päivä täällä kuitenkin edistytään pikkuisen, eikä tässä nyt jaksa stressata niin purkamisesta kuin joulustakaan. Hyvä on mieli kun meillä on taas tilaa ja avaraa ja asunto tuntuu jo kodilta. Ja uusi kuntosalikin löytyi lähistöltä. Joen tuolla puolen kaikki hyvin!

4 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Kuulostaa hyvältä tuo stressaamattomuus :-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin menisin mieluummin lautalla, kun bussilla. Vesi on vaan niin ihana elementti. Onnea uuteen kotiin, kyllä siitä hyvä tulee, eikä hoppu ole hyväksi ennen jouluakaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jokea on mukava katsella aamuin illoin :)

   Poista