tiistai 13. toukokuuta 2014

Viime viikkojen menoja

Tuliaisia Venäjältä

Näin on takana vauhdikkaat pari viikkoa. Tässä muutamia kuvia ja muistoja viime päiviltä.

Tony palasi kolmen kuukauden jälkeen Venäjältä ja jatkoi melkein samantien tuttuun työpaikkaan Etelä-Hollantiin. Harmi, mutta myös oikea onnenpotku että työt jatkuivat ilman sen pidempää taukoa. Välimatka sentään pienentyi huomattavasti - reilusta 2500 kilometristä 102:een :D



kuva täältä

5. toukokuuta täällä juhlitaan vapautumista Saksan vallan alta (2. maailmansota), sekä vapautta yleensä. Olin ensiapupäivystyksessä Amstel-joen konsertissa. Siellä oltiin kuin sillit purkissa, niin veneissä, kanavissa kuin silloillakin. Paikalla olivat myös Willem-Alexander, Máxima sekä Beatrix, mutta minä en nähnyt heistä vilaustakaan. Ei siinä että päivystyksessä olisi ollut kiirettä, mutta satuimme aina jonkin puun, rakennelman tai väkijoukon taakse mistä ei nähnyt yhtään mitään. No, katsoin sitten kotona netistä mitä rouvilla oli päällä. 


Viikko sitten oli tuplasynttärit: kummipoika veljineen täytti jo seitsemän vuotta! Niin se aika rientää. Juhlittiin kera kakkujen, kynttilöiden ja kissojen.


Nautin isolla ännällä täkäläisestä leikkokukkatarjonnasta, varsinkin näin keväisin. Täällä pohjoisessa (Pohjois-Amsterdamissa) hinnat ovat (usein) edullisempia kuin tuolla keskustan puolella ja olenkin ottanut tavaksi hankkia viikottain kukkia kotiin. Halvimmillaan bongasin 30 kpl tulppaaneja kolmella eurolla.


Ja viime viikolla katsottiin innolla Euroviisuja Timon kanssa. Jokaisena iltana (2 semifinaalia ja lauantain finaali) otettiin meitsie, jonkun viisuartistin lymyillessä taustalla. Lauantainen pisteidenlasku olikin tosi jännä paikka, melkein saatiin Euroviisu-sirkus Hollantiin!

Nyt sitten odotellaankin Suomen reissua kuun lopussa. Kohta saa alkaa kantaa tuliaisia (=stroopwafeleita eli siirappivohveleita) kaupasta, kun en kehtaa ostaa niita kaikkia (=monta monta kiloa) kerralla. Ennen Suomen-matkaa olisi vielä edessä muutama konsertti. Häntä vain pystyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti