maanantai 18. elokuuta 2014

Ameland

Näin on kesäloma 2014 vietetty ja ensimmäinen lomanjälkeinen työpäivä on takana. Iltapäivällä alkoi jo päätä särkeä ja silmiä kirvellä, mutta eiköhän siihen tietokoneen takana istumiseen taas pian totu.

Viime viikolla kävin tuulettumassa pohjoisessa Ameland-saarella, tuolla:


Pyöräilin myötä- ja vastatuuleen, istuin rannalla, luin kirjaa, haistelin merituulta, katselin pilviä. Aurinko paistoi mukavasti, välillä tosin tuli kunnon sadekuurojakin. Ja tältä siellä näytti:

Saarella oli aika paljon (saksalaisia) turisteja, mutta mukavasti siellä riitti tilaa kaikille. 

Lauantaina palasin sitten ryminällä lomatunnelmista maanpinnalle - osallistuin Punaisen Ristin pyöräkoulutukseen joka kesti koko päivän. Meitä oli 13 oppilasta (vapaaehtoisia ensiapuryhmäläisiä)  ja yksi ohjaaja. Pyöräilimme yhteensä 46 kilometriä, harjoittelimme kaikenlaisia temppuja kuten hätäjarrutusta, keppien välistä pujottelua, tasapainoilua, vauhdikasta (uuh!) hyppäämistä pyörän selkään/selästä. Ja myös kaatumista ja sitä miltä tuntuu jos joku tarraa kiinni kun olen pyöräilemässä. Onpahan sekin nyt koettu - ohjaaja (poliisi) tarttui pari kertaa (silloin kun sitä vähiten odotin) ärhäkästi käsivarteen ja riuhtaisi pyörän selästä, siinä sitten yritin päästä mahdollisimman vahingoittumattomana eroon pyörästä sekä hyökkääjästä. Mustelmathan siitä jäi muistoksi ja ymmärrys siitä, että tässä mentiin oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mikä onkin hyvä juttu, sellainen tekee hyvää! Ja oppii uutta, pysyy mieli virkeänä.
Kurssin käyneet voivat nyt osallistua ensiaputoimintaan pyörätiimin jäseninä, toivottavasti sattuu sellainen vuoro sitten omalle kohdalle.

Tästä se syksy taas lähtee käyntiin, hyvillä mielin! Kalenteri on jo alkanut täyttyä - pian on tulossa kavereita kylään, on ensiapupäivystyksiä ja muita Punaisen Ristin kursseja. Ja konsertteja, paljon töitä. Ei käy aika pitkäksi ;) 

Lauantain kaveri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti