keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Työtä

Tänään pyöräilin uutta reittiä uuteen työpaikkaan. Matkaa on nelisen kilometriä ja se taittuu noin parissa kymmenessä minuutissa, riippuen tuulesta. Kirjoitin ja lähetin laskuja ja sopimuksia konserttisaleille ja arkistoin paperipinoja. Iltapäivällä toimistolle tuli eräs vanhempi mies kopioimaan nuotteja. Esittelin itseni ja muutaman lauseparin jälkeen mies kysyi "oletko puolalainen?". No en todellakaan ole. Joko sitä luullaan puolalaiseksi tai venäläiseksi, käsittääkseni aksentin vuoksi. Joskus joku älypää on vielä todennut - kuullessaan olevani Suomesta - että "niin, olinkin kuulevinani itäeurooppalaisen aksentin".
Pari kuukautta sitten luin metrossa suomenkielistä kirjaa ja vieressä istuva hollantilainen mies kysyi (aikansa kirjaa tuijotettuaan) "onko tuo kroatiaa?" Mulla ei ole hajuakaan miltä kroatian kieli näyttää saati sitten kuulostaa.. Huumorillahan näihin pitää suhtautua mutta ei sitä aina vaan jaksa.

"Talvi" on ohitse ja sataa vettä. Pitää siis lähteä jumppaan ja saunaan piristymään. Vielä kaksi päivää "vanhaa" työtä ja sitten on kokonaista kolme päivää vapaata!

2 kommenttia:

  1. Minä se vasta puolalainen olenkin, kun sukunimikin loppuu -ski.. Tosin viimeksi kysyttiin, että "jaa, tuollainen sukunimi, oletko Puolan vai Venäjän juutalaisia?" Öh...

    VastaaPoista
  2. Hihhih, aika hyvä! Terve vaan puolalainen ;-D

    VastaaPoista