keskiviikko 12. lokakuuta 2011

6

Nyt on meneillään konserttiputki - saan kuulla viikon sisällä kuusi konserttia! Viime perjantaina Sinfonietta Muziekgebouw:ssa, sitten sunnuntaina kaksi lastenkonserttia Leidenissä ja maanantaina menin vielä kuuntelemaan Radion sinfoniaorkesteria (siis Suomesta!) Concertgebouw:n. Ohjelmassa oli Lisztiä, Mahleria ja (tottakai) Sibeliusta.

Olin odottanut tätä konserttia jo kauan, täällä ei todellakaan kuulla usein suomalaista orkesteria. Lipun hankinnan olin kuitenkin jättänyt viime tippaan halvemman lipun toivossa (hinnat vaihtelivat € 39,- ja € 95,- välillä...), mutta ei, last minute-pääsyliputkin maksoivat € 40,-! Minusta aika kallista, varsinkin ottaen huomioon ettei sali ollut läheskään täynnä. Ystävällinen työkaverini kuunteli siinä sitten jonkin aikaa tuskailuani ja päätti soittaa tuttavalleen Concertgebouw:un, joka sai järjestettyä vapaalipun! Voi sitä riemua!

Hain illalla lipun kassalta, avasin kuoren ja sitten pitikin nielaista pari kertaa tyhjää:

"Etuparveke", rivi 1, tuoli 61

Tämähän on salin paras paikka!
Se tuoli jolla kuningatar Beatrix aina istuu!

Maximan 40-vuotissynttäreiden juhlintaa Concertgebouw:ssa
viime toukokuussa, juuri sillä samalla parvekkeella
 (kuva täältä)

Veikkaan että suomalaisuudesta oli tässä tapauksessa suuresti hyötyä! Siinä olikin yksi minun syksyn kohokohdista, pääsi kerrankin tällainen tavan tallaaja eturivin pehmeälle penkille (ja oli paljon jalkatilaakin) :-D

Näköala minun paikalta tauon alkaessa

***

Eilen oli vuorossa Sinfoniettan sponsoritapahtuma ja -konsertti entisessä kirkossa Keizersgrachtilla. Olin siellä mukana vastaanottamassa vieraita ja huolehtimassa siitä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan (ja onneksi sujuikin). Paikan nimi on De Rode Hoed, tässä näkymä kanavalta käsin:

(kuva täältä, eilen ei todellakaan paistanut aurinko!)

Pari kuvaa talosta kanavalle päin:

Talon takana näytti puolestaan tältä (sateisen ikkunan läpi):

Vielä viimeinen kuva aulasta ennen h-hetkeä

Orkesteri harjoittelemassa entisessä kirkkosalissa

Nam nam!


Vieraille tarjoiltiin ennen konserttia näitä pieniä leivoksia. Niitä jäi sen verran yli, että sain pari mukaan kotiinkin. Niitä sitten natusteltiin Timon kanssa puolen yön jälkeen meidän keittiössä ;-D

Huomenna on vuorossa konsertti 6/6 - tällä kertaa jälleen Sinfonietta Tilburgissa. Perjantaina saa sitten toivottavasti vähän levätä.

2 kommenttia: