torstai 6. lokakuuta 2011

Opetus


Tämänaamuinen työmatka sujui vähemmän sujuvasti. Lähdin pahaa aavistamatta polkemaan toimistoa kohti, matkalla rapsahti niskaan muutama kevyt sadepisara. 20 minuuttia myöhemmin käännyin toimiston kadulle, ja silloin se alkoi - käsittämätön kaatosade, aivan tyhjästä. Tuulenpuuskat piiskasivat meitä pyöräilijöitä, oli pakko pysähtyä sillä muuten tuuli olisi kaatanut nurin. Kastuin minuutissa melkein läpimäräksi ja talsin siitä sitten pyörän kanssa, tuulta vastaan taistellen toimiston alaovelle. Alakerran pyörävarastossa kaadoin vedet pois korkkareista ja lompsin vettä valuen hissiin, onneksi ei tullut ketään vastaan! Toimistolla löysin vanhan pyyhkeen jonka kietaisin turbaaniksi hiuksille, ne kun valuttivat vettä tietokoneen näppäimistölle. Siinä sitä riittikin lystiä työkavereille. Myöhemmin huomasin pomon katsahtavan huvittuneesti pöyhkeää hiuspehkoani - tulipahan todettua että tuo paikallinen "happosade" tekee kuontalosta erittäin kuohkean ilmestyksen!
Kesti vielä pitkälle iltapäivään että farkut ja kengät kuivuivat, hyi että!

Mitä tästä opimme? 1) Kannattaa luottaa säätiedotukseen! Jos edeltävänä iltana sääneiti kertoo telkussa että aamuksi on luvassa sadekuuroja, se voi pitää paikkaansa! 2) Pitää tarkistaa Buienradar-säätutka ennen lähtöä! 3) On hankittava kevyt, mukava, hengittävä sadetakki tuon muovisen tilalle! Sellainen mikä myös näyttää hyvältä ja mitä ehkä kehtaa pitää muulloinkin kuin sadekelillä.

(kuva: fietsjunk.nl)

10 kommenttia:

 1. Jep, Buienradar on kyllä mainio :)

  VastaaPoista
 2. Voi ei, kamala kohtalo! Koko päivä märissä vaatteissa töissä on ällöä. Minulle on myös käynyt niin.

  Mietin, miten ihmeessä tuo kuvan polkija oikein näkee eteensä. Aika hyvin on piilottanut itsensä sontsan alle. Hyvä idea laittaa muovipussit kenkiin, etteivät kastu :D

  VastaaPoista
 3. Kamala tunne olla märissä vaatteissa.Minun muistini mukaan teillä sataa melkein aina....

  VastaaPoista
 4. Mä olen istunut kerran leffassa vaatteet märkinä. Onneksi ko. elokuva oli sellainen, että siinä sukellettiin melkein koko ajan koralliriutalla kauniiden kalojen ja rapujen keskellä - pääsi ikään kuin paremmin mukaan merellisiin tunnelmiin! :D

  VastaaPoista
 5. 4) Työpaikan komeroon varavaatteet ja tossut.

  Hyvää ja sateetonta viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hyi kamala, ei taida olla mitään niin hirveää kuin olo märissä vaatteissa! Lähetän täältä sulle kuivattavaa tuulta ja pientä auringonpaistetta (harvinaista täällä päin)

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti et vilustunut! Itse kastuin samalla tavalla viime viikolla fysioon mennessäni eikä ollut edes pyyhettä.

  VastaaPoista
 8. Katje - Eilen aamulla Buienradar näytti jatkuvia sadekuuroja, joten en uskaltanut lähteä pyörällä töihin. Mutta melkein koko aamun paistoikin aurinko!!

  Elegia - Tuo polkija varmaan vain luottaa hyvään tuuriin - tuulta vasten poljetaan ja toivotaan ettei tule ketään vastaan ;-D

  Yaelian - Harvoin on sellaista että sataisi aivan koko päivän. Kuuroja kyllä tulee (just nyt tälläkin hetkellä)..

  Mirja - Voi ei...ei ole tuokaan mukava kokemus..!

  Nurkkalintu - Hyvä idea! Nyt sataa, taas!

  Minna M - Tuuli on tullut perille, auringonpaiste ei vielä (odotellaan)! :-D

  Heljä - Ei ainakaan vielä nenussa kutise :-) Tää on yhtä kastumista koko syksy...

  VastaaPoista
 9. Hollannin sateet on just sellasia kun pitäs astua ulos
  sataa kaatamalla hih:P

  Onneks nyt on ollut aurinkokin välillä
  näkyvissä:P

  Jamssi

  VastaaPoista
 10. Jamelia - ja usein alkaa sataa just silloin kun unohtui sateenvarjo kotiin - kuten tänään :-(

  VastaaPoista