lauantai 26. tammikuuta 2013

Talven loppu ja elvytystä

Tänään saatiin vielä taivaan täydeltä lunta, mutta näyttää siltä että talvi päättyy (ainakin toistaiseksi) huomenna: luvassa on vesisadetta ja +5C.


Talvista, puhtaan lumen peittämää Amsterdamia on kaunis katsella. Tuore lumi jalkakäytävillä muuttuu tosin nopeasti raskaaksi suolamössöksi, joka jää köntteinä kiinni pyörän lokasuojiin ja jättää ikäviä rantuja talvikenkiin. Parhaat kengät tällä kelillä taitavat olla kumpparit villasukilla höystettynä... kun vaan kulkee varovasti liukastumatta.Jopa meidän lähikanavan pinta (yläkuva) alkoi jäätyä tällä viikolla kunnon yöpakkasten jälkeen (-10C). Iltapäivällä jäällä istuskeli parisataa lokkia.


Aamulla oli aikainen herätys ja lähtö ensimmäiselle ensiapukurssille. Piti hörpätä ekstra kuppi kahvia että sai silmät aukeamaan, mutta kurssilla ei sitten ollut vaikeuksia pysytellä hereillä: tämä on todella mielenkiintoista! Meitä oli kahdentoista hengen ryhmä ja lisäksi kaksi ohjaajaa. Tänään harjoittelimme elvytystä sekä defibrillaattorin käyttöä. Painelu- ja puhalluselvytystä, tilanteen läpikäymistä uudestaan ja taas uudestaan, rutiinin rakentamista, palautteen saamista. Kaikkein jännittävin kysymys on sitten kuinka toimisin oikeassa hätätilanteessa? Muistaisinko mitä pitää tehdä? Joutuisinko itse paniikkiin?


Paljon löytyi uutta ajateltavaa, opittavaa, mietittävää. Mukaan saatiin mapillinen informaatiota, siitä voi sitten kotona kerrata. Äsken luin netistä elvytyskurssia suomeksi, alkoi kiinnostaa mitä termejä suomessa käytetään ja mahdetaanko siellä noudattaa samoja ohjeita ja suosituksia (kyllä).
Ensi lauantaina uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Näytin niitä E:llekin, joka näki Amsterdamin ensimmäisen kerran viime heinäkuussa, ja ne olivat hänenkin mielestään vaikuttavia. Luminen maisema on niin erilainen kuin kesäinen!

    Kiitos edellisen postauksen haasteesta, vastaan siihen varsin pian! :)

    VastaaPoista