maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ilmassa leijuu...

Matkalla Beatrixin jäähyväisillalliselle tänä iltana (kuva täältä)

suuren kansanjuhlan tuntua! Vielä yksi yö ja sitten vaihtuu valta. Monissa ovenpielissä ja parvekkeilla liehuvat Hollannin liput ja oranssit viirit, kaduille rakennetaan esiintymislavoja, pyöriä ja autoja raivataan pois juhlien tieltä, kaupoissa myydään oransseja leivoksia.

Telkussa näytettiin äsken Beatrixin lyhyt jäähyväispuhe - tyylilleen uskollisena puhe oli aikamoista kapulakieltä, täynnä kiemuraisia kohteliaita ilmauksia. Pari henkilökohtaista väläystä mahtui mukaan; prinssi Clausin (✝ 2002) valintaa puolisokseen Beatrix luonnehti kaikkein parhaaksi päätöksekseen ja Máxima on kuningasperheelle siunaus.

Kas, tuttuja! Myös matkalla illalliselle. (kuva täältä)

Ta-daa! Illan hauskin kuva. Huom. Máximan
kaulassa killuva suuri timantti on aito
.
(kuva täältä)

Minä ja kissa pelattiin vähän palloa ja asettauduttiin sitten sohvalle. Huomenna on ohjelmassa telkun katsontaa, iltapäivällä tulee kaveri kylään ja sitten olisi tarkoitus käydä vähän lähistöllä kiertelemässä, siellä minne mahtuu. Aurinkoista säätä on luvattu. Upeaa Kuningattarenpäivää teille!


4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat... Jännitän heidän puolesta.. =) Willem-Alexanderin suvusta oli löytynyt Suomesta Haminasta. :) Uskomaton. :) Oranssi päivä tänään!! <3 Pidä hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Willem-Alexander vaikutti vähän hermostuneelta tänä aamuna :) Máxima säteili tuttuun tyyliin! Hauskaa Kuningattarenpäivää ja vappua sitten huomenna!

   Poista
 2. Iloista vappua, Rina! :) En tiedä, olisiko seremonia näytetty telkkarissa suorana, mutta kovasti eilen Ranskan kanavilla vallanvaihdosta puhuttiin. Siellä on ilmeisesti parempi sää kuin täällä - nauttikaa siis! :) Haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut koko viikon hieno sää, aurinkoista! Toivottavasti teidän vappu sujui hyvin :D

   Poista