tiistai 6. elokuuta 2013

Kesälomalla Hollannissa

Loma jatkuu ja onneksi on kesääkin vielä jäljellä - eilen sai jopa pyyhkiä hikeä otsalta.

Käy sitä kesälomaa viettää kotona Hollannissakin. Eilen pakkasin kirjan kassiin ja matkustin pyörän kanssa lautalla IJ-joen pohjoispuolelle.

Istuskelin aikani Pllek-ravintolan terassilla - söin lounasta ja otin aurinkoa. Sitten vaihdoin viereiseen Noorderlicht-kuppilaan ja tilasin ensimmäisen luomu-kolani (oli pahaa!).Tämä päivä alkoi varsin pilvisesti, mutta iltapäivällä paistoi jo ihan siniseltä taivaalta. Aamulla suuntasin assalle ja astuin pyörineni tällaisen menopelin kyytiin:


Tämä alus vei vajaassa puolessa tunnissa IJ-jokea pitkin suoraan länteen, Velsen-Zuidiin. Veneen sisällä näytti tältä, ei ollut ruuhkaa:


Velsen-Zuidista pyöräilin reilun viiden kilometrin matkan IJmuidenin rannalle. Tai mennessä matkaa kertyi reilusti enemmän, kun käännyin väärälle tielle ja jouduin dyynien keskelle. Nappasin muutaman kuvan niin ei tullut ihan hukkareissu.Rannalla oli hyvin tilaa. Tuuli oli vähän viileä, mutta hiekka ja aurinko lämpimät. Pitkin pituuttaan kun makasi niin tuntui ihan helteiseltä.
Iltapäivällä taivaalle oli kertynyt jos jonkinmoista pilvenhattaraa ja rantua.
Hyvä kesä!

2 kommenttia:

  1. Kyllä minulle maistuisi tuollainen hollantilainen loma. Kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkein parasta reissuissa oli että missään ei ollut ruuhkaa :D Aika ihmeellistä näillä nurkilla ;)

      Poista