tiistai 13. elokuuta 2013

Viikonloppuloma Haagissa

Kesälomaviikonloppu Haagissa oli hyvä idea. Kaunis, siisti ja tuulinen kaupunki, ystävälliset ihmiset (hyvä palvelu kaupoissa!) ja paljon nähtävää.

Lauantaina tutustuimme minimaahan eli Madurodamiin. Meitä kiinnostivat erityisesti Amsterdamin tutut rakennukset. Hieno paikka, rakennukset olivat ihan kuin aitoja!


Varokaa jättiläislintua! :D

Amsterdamin Dam-aukio: toisen maailmansodan
muistomerkki ja kuninkaallinen palatsi

Ja kun tarkkaan katsoi, näki palatsin parvekkeella kuningas
Willem-Alexanderin, kuningatar Maximan sekä kolme prinsessaa!

Hienoin rakennus oli tietenkin mini-Concertgebouw!


Minilandiasta ajoimme ratikalla rannalle Scheveningeniin. Tarina muuten kertoo, että toisen maailmansodan aikaan hollantilaiset käyttivät Scheveningen-sanaa maanmiesten tunnistamiseen - saksalaiset sotilaat erotti helposti siitä etteivät he osanneet ääntää Scheveningeniä oikein. Tuo alun sch-äänne lähtee nimittäin kurkusta, siitä vain harjoittelemaan.

Rannalta käsin kelpasi ihailla upeaa Kurhaus-hotellia
Tämä koira olisi jo ollut lähdössä kotiin

Sunnuntaina tutustuimme M.C. Escherin graafisiin teoksiin Haagin keskustassa sijaitsevassa palatsissa. Mitä käsittämätöntä tarkkuutta, taitoa, osaamista, mielikuvitusta tuli vastaan noissa töissä.


Näyttelyn lisäksi myös itse palatsissa (kuningataräiti Emman entinen koti) riitti runsaasti ihailtavaa! On noissa portaissa ollut palvelusväellä juoksemista!
Huoneissa roikkui jännittäviä kristallikruunuja, kuten tämä tässä alla. Nämä ovat hollantilaisen taitelijan Hans van Bentemin käsialaa. Yhdessä huoneessa roikkui mm. hai, toisessa merihevonen.


Näyttelyn lopuksi pääsimme itse tutustumaan Escherin perspektiivihullutteluihin. Tai voihan se olla että minä olen vähän kasvanut (pituutta ja leveyttä) tässä loman aikana (on tullut syötyä NIIN paljon hyvää ruokaa) tai että Tony-parka on kutistunut. Mutta eikös vain näytä siltä että minä määrään meillä kaapin paikan :D


7 kommenttia:

 1. Olipas Madudoramissa värikäs kukkaistutus ekassa kuvassa!! Se oli kyllä mielenkiintoinen paikka, itsekin siellä vuosia sitten käyneenä...
  Todellakin tuo Scheveningen on ihana lausua (ja Schiphol), en yhtään ihmettele että saksalaiset erottuivat hollantilaisista ääntämistesteissä :). Varmasti kuulostaa hassulta kun suomineito yrittää (tarkoitan nyt itseäni) lausua kurkkuäänteitä muka ammattitaidolla.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli upeat kukat ne, pisti heti itselläkin silmään.
   Siitä vain rohkeasti harjoittelemaan ääntämistä ;D

   Poista
  2. Niinpä. Mäkiin yritän ääntämisttä.

   Poista
 2. Minä olen tainnut nähdä tuon saman Escherin näyttelyn taannoin Helsingissä. Ainakin siellä oli tuo sama huone näytillä. Mahtavia nuo hänen työnsä.

  Tuonne minimaahan haluisin käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Escherin teoksia taitaa olla tällä hetkellä näytillä Amsterdamissakin, näin jossain mainosjulisteen. Aivan mielettömän taitavasti tehtyjä töitä! :)

   Poista
 3. Kyllä mä uskon että sä muutenkin määräät kaapin paikan tai maton värin, etkä vain tuossa hauskassa huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä vain. Tony on onneksi ymmärtänyt, että useinmiten kannattaa vain sanoa "Yes, dear" sen sijaan että alkaa väittämään vastaan ;D

   Poista